Ніж для самооборони

nozh-gorodskoj-yarlP05.jpgПоширеними критеріями вибору ножа є бюджет і особисті переваги. Однак це не все, на що варто спиратися при покупці. Набагато важливіше і більш значимим можуть виявитися зручність використання, розмір, вага, конфігурація леза, форма рукояті, характеристики полотна. Перелік об'єктивних моментів невеликий, але бути в курсі його основних пунктів варто і досвідченому користувачеві, і новачкові. 

Придбання міського ножа для самооборони: на що звернути увагу 

Перше, що легко перевірити при покупці - довжина. Грамотна реалізація сучасного ножового бою має на увазі наявність знаряддя з 20-сантиметровим клинком, 10-сантиметрової руків'ям. Але в міських умовах ножі таких розмірів вкрай складно замаскувати під одягом. Тому фахівці рекомендують підбирати більш компактний аналог: з 12-сантиметровим клинком, 9-сантиметровим руків'ям. 
 
Також необхідно уточнити: 
  • Твердість сталі. Від цього параметра залежить здатність ріжучої кромки зберігати первинну форму, добре тримати заточку. Ідеальний варіант - лезо, викувані вручну з високолегованих марок. 
  • Стійкість до корозії. Існують моделі з австрійської стали - матеріалу, максимально стійкого до окислювальних процесів. Якщо ніж зроблений з іншої сировини, можна вирішити проблему за допомогою нанесення захисного полімерного покриття. 
  • Належність до категорії «Фіксед».
nozh-gorodskoj-zhnecP02.jpgФікседи відрізняються фіксованим клинком. Вони не складаються, позбавлені проблем з поломкою замку, надійні, швидко витягуються з чохла. Практика показує, що часовий період підготовки знаряддя до бою у випадку з фікседамі коротше в кілька разів, ніж при використанні складних моделей. А це життєво важливо в критичних, екстремальних ситуаціях. 

Що ще важливо: чохли і їх властивості

  Основна вимога до чохлів - можливість миттєво витягти ніж. Вони повинні підходити за розміром: щільно облягати знаряддя, але не перешкоджати вилученню. Цікава версія - лафетні чохли. Не маючи однією з торцевих сторін, вони позбавляють від необхідності витягати ніж, дозволяють дістати його одним рухом: для звільнення потрібно лише відігнути фіксуючу дужку. 
 
Для виробництва сучасних ножів використовують кайдекс - термопластичну і міцну суміш з ПВХ і акрилу. Вона міцно тримає ніж, виключає його довільне випадання, але іноді порушує рівність полірування: на клинку можуть з'явитися незначні подряпини, які не знижують бойові властивості інструменту. Носити такі чохли можна вертикально або горизонтально. Останній варіант зброярі вважають оптимальним з точки зору зручності, швидкості реакції.

Повернення до списку

alfaSystems sline stroymart SM91TG62
Array
(
    [BITRIX_SM_SALE_UID] => ba4fee005424ae56319606310791bbfa
)