Переваги коліматорних прицілів

884d8a28bad69a09c7e8b4a74471b88b.jpgПримітивність перших зразків вогнепальної зброї повністю відповідала нескладністю їх прицільних пристосувань: спочатку наведення здійснювалося по стволу, потім з'явилися мушка і цілик. Ситуацію змінило створення нарізної зброї, що вимагає модернізації засобів наведення. На гвинтівках з'явилася незамінна в снайперський справі оптика, а для пістолетів-кулеметів виробники почали виготовляти збільшені прицільні пристосування.

Коліматорні приціли, їх типи і особливості

Сучасний асортимент коліматорних прицілів досить широкий. Щоб розібратися в них, варто ознайомитися з основною класифікацією. Вона передбачає два види:
  • Відкриті - мають з виступаючих деталей тільки лінзу, забезпечені компактним «постаментом», що ідеально підходять тим, хто не любить громіздкі надбудови на знарядді. Цей вид можна встановити на планку Пікатінні, з'єднання «ластівчин хвіст», інтерфейс Key-mod. Пристрої підходять для потужних рушниць і малокаліберних пістолетів.
  • Закриті - зовні нагадують оптику, але відрізняються від неї принципом формування картинки. Можуть експлуатуватися на великокаліберних пістолетах, різних версіях довгоствольної зброї. Мають високу надійність, яскравою світлодіодним підсвічуванням.
У порівнянні з відкритими закриті коліматори більш міцні і стійкі до зовнішніх впливів. А між собою відрізняються дизайном, чіткістю контурів, габаритними розмірами.

Переваги коліматорних прицілів

Щоб уразити ціль при використанні стандартної прицільної системи, необхідно точно поєднати мішень, цілик і мушку.Оскільки всі ці елементи знаходяться від очей на різній відстані, завдання видається досить складною.

Коліматорні приціли позбавляють своїх власників від подібних незручностей. Вони дозволяють знизити концентрацію і розслаблено відстежувати мета: прицільна мітка видно в будь-яких умовах, на будь-якому видаленні від очей, навіть при сильному нахилі голови. Це властивість забезпечує стрілку очевидна перевага при стрільбі з фізіологічно незручних положень.

0b81a2c2d178418c788b9218657299e7-1200x800.jpgПри виборі варто враховувати:
  • приналежність пристрою до категорії закритих або відкритих;
  • геометричні параметри;
  • відповідність моделей зброї і прицілу за технічними характеристиками;
  • сумісність кріплень;
  • розмір точки мітки, колір самої мітки;
  • тривалість роботи від акумулятора;
  • наявність і кількість рівнів яскравості;
  • вартість.
Незважаючи на наявність повного набору критеріїв, досвідчені стрілки воліють приймати рішення виключно після особистого огляду. Добре, якщо є можливість прицілитися, тримаючи в руках різні вироби, а ще краще - постріляти з них.

Повернення до списку

alfaSystems sline stroymart SM91TG62
Array
(
    [BITRIX_CONVERSION_CONTEXT_ua] => {"ID":193,"EXPIRE":1712696340,"UNIQUE":["conversion_visit_day"]}
    [BITRIX_SM_SALE_UID] => c1bcdec6055424d69e6779bd68c6d380
    [PHPSESSID] => 3b2u6baP1eZWI1B4JNIZcRRfMQG42A83
    [BITRIX_CONVERSION_CONTEXT_s1] => {"ID":22,"EXPIRE":1700863140,"UNIQUE":["conversion_visit_day"]}
)