Травматична зброя - види, застосування та особливості продажу

Травматична зброя - це неофіційний, неформальний термін, яким знавці позначають певні види нелетальної зброї та знарядь самооборони. Сюди входять службові вогнепальні пристрої обмеженої поразки та цивільні модифікації: пістолети, револьвери, різноманітні пристрої, що стріляють. Основне призначення травматичної зброї – самооборона на коротких дистанціях. При цьому метою є не смерть нападаючого, а його зупинка, припинення подальших злочинних дій.

Технічні моменти: відмінність зброї та боєприпасів

v8AAAgCRIOA-1920.jpg У розмові про цю категорію професіонали завжди прагнуть розмежувати поняття травматичної зброї та боєприпасів. Травматичні боєприпаси можуть використовуватися з вогнепальними пристроями: наприклад, патрони з гумовими кулями добре поєднуються з дробовиками. До цього способу вдаються у випадках, коли прагнуть уникнути перевищення заходів самооборони, але хочуть мати під рукою дієвий інструмент.

А ось зброя цього виду може використовуватися тільки з травматичними патронами, які завжди значно слабші за бойові. Для порівняння: бойові боєприпаси розраховані на 300 Дж, а травматичні — лише на 50–60 Дж. Їх застосування здатне зупинити агресора, але не може призвести до смерті. А при своєчасному наданні оперативної медичної допомоги та нанесення суттєвої шкоди здоров'ю стає неможливим.

Різновиди, цільова аудиторія, умови придбання

Зброя, що володіє зупиняючою, а не пробивною силою, здебільшого представлена ​​на сучасному ринку револьверами та пістолетами. Перший різновид відрізняється тим, що гільза завжди залишається в барабані - її не доводиться шукати. Другу цінують за велику місткість та зручну перезарядку.

Цільовою аудиторією, здатною належним чином оцінити травматичну зброю, є:
og_og_1522489737250152268.jpg
  • представники судової влади;
  • журналісти, які піддаються нападкам недоброзичливців;
  • великі бізнесмени;
  • перебувають у умовах високої конкуренції підприємці;
  • кур'єри, що перевозять готівку;
  • водії та експедитори, що транспортують цінні вантажі;
  • дружинники;
  • таксисти;
  • власники заміських будинків, розташованих далеко від великих населених пунктів.
В Україні заборонено продаж травматичного зброї повністю іноземного походження. Для того, щоб пристрій був легітимним, у ньому повинні бути присутніми перероблені місцевими зброярами елементи. Як правило, таким елементом стає ствол. Це дозволено законом і дозволяє кожному бажаючому стати власником відповідної моделі.

Повернення до списку

alfaSystems sline stroymart SM91TG62
Array
(
    [PHPSESSID] => RM5pMMVOEdbSK7bvozocqOsSREgxR3M3
    [BITRIX_SM_SALE_UID] => 55381c8cc852fb807b32db8a0b57160e
    [BITRIX_CONVERSION_CONTEXT_ua] => {"ID":207,"EXPIRE":1713560340,"UNIQUE":["conversion_visit_day"]}
    [BX_USER_ID] => 463d76e0d637e71e580e51b1311db0f9
)