Вибір зброї на кабана

двустволка на кабана.jpgПолювання на кабана - заняття цікаве, але непросте. Розміри звіра, його агресивність, уміння «залягати» під час поранення становлять реальну небезпеку. Тому під час підготовки важливо врахувати все: наявність захисних перешкод у місці полювання, рівень стрілецької підготовки учасників, можливість стріляти з дистанції понад 50 метрів та, звичайно, технічні характеристики зброї. Вона має швидко перезаряджатися, забезпечувати хорошу кучність бою, мати мінімальне дульне звуження.

Перевірені рушниці та їх характеристики

Оптимальний варіант - гладкоствольна рушниця 12 калібру з 2 стволами. Важливо, щоб вона дозволяла робити два почергові постріли. Для посилення вражаючого ефекту використовують велику дріб або картеч.

Основним вимогам відповідають дорогі вироби італійських збройових компаній Fabarm, Breda та Beretta, представники середнього цінового сегмента – зразки фірм Savage та Huglu, а також недорогі рушниці Core, МР (ІЖ), TARGET, ТОЗ.

Важливо! Помпові моделі не підходять для полювання на кабана, тому що не забезпечують швидкого перезаряджання. В цьому випадку варто вибирати автоматичні та напівавтоматичні системи.

Значно збільшити шанс точного влучання дозволяє використання оптичного прицілу з функцією зміни кратності. Для відстрілу кабана, лося ідеальні значення 1,5-6 х 40. Віддавати перевагу краще дорогим зразкам, так як дешева оптика не гарантує точність стрільби.

Вибір досвідчених мисливців – коліматорний приціл. Пристосування позбавлене непотрібного у даному разі збільшення, не обмежує огляд, дозволяє швидко виконувати наведення на ціль. Воно зручне для стрільби по нерухомій цілі і при необхідності вразити звіра, що біжить на відстані з великою швидкістю.

Відкритим прицілом можна користуватися на відстані від 50 до 100 метрів, за наявності належної практичної підготовки та повної впевненості у зброї та боєприпасах. Не маючи досвіду, а також при стрільбі з відстані більше 100 метрів від цієї ідеї краще відмовитись.kaban

Практичні поради

За відсутності досвіду навіть найточніша рушниця не забезпечить успішність та безпеку полювання. Тому новачкам слід прислухатися до порад бувалих:
  • цілитися у передню лопатку звіра, щоб підвищити шанс потрапити до серця;
  • при неможливості навести приціл на область серця варто стріляти у легені, голову;
  • завжди залишати шляхи відступу, мати можливість сховатися за дерево чи іншу перешкоду.
Кабани розумні та хитрі. Поранений звір легко може обдурити стрілка, прикинувшись мертвим. Тому, перш ніж підійти до здобичі, варто почекати деякий час і переконатися, що вепр убитий або, як мінімум, знерухомлений.

Повернення до списку

alfaSystems sline stroymart SM91TG62
Array
(
    [BITRIX_SM_SALE_UID] => f8d7ac500b0e07de754a6b21e8adf821
)